En glad man står i dörröppningen till sin lägenhet.

Ställ dig i bostadskö

Hyresgästföreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Här har vi samlat länkar till sveriges mest googlade kommunala bostadsköer och bostadsförmedlingar. Ställ dig i bostadskön!

Bli medlem i Hyresgästföreningen kostnadsfritt när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta till kan du bli medlem hos oss i Hyresgästföreningen. Just nu får du tre månader kostnadsfritt!

Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd.

Bostadsköer i svenska kommuner

Privata bostadsförmedlingar

Bli medlem och få tre månader kostnadsfritt medlemskap!

Passa på att bli medlem i Hyresgästföreningen nu, för mellan den 1 april och 30 juni 2023 får du som ny medlem 3 månader kostnadsfritt medlemskap! Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli då medlem idag och få tre månader kostnadsfritt. 

Medlemskap ger dig ingen köplats

Observera att Hyresgästföreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Du kan inte få en bostad eller köplats genom ditt medlemskap i Hyresgästföreningen.

Tips för bostadsökandet

Bor du i en större stad är det ofta en god idé att ställa dig i flera bostadsköer. I större kommuner finns ibland en gemensam bostadskö som både privata och kommun – och förmodligen finns det även privata hyresvärdar som har sina egna. Genom att ställa dig i flera olika bostadsköer ökar du dina chanser att bli erbjuden ett hyreskontrakt. Tänk på att storstadsregionerna ofta har mycket långa bostadsköer medan mindre kommuner har betydligt kortare väntetid.

Här har vi samlat våra bästa tips för att hitta lägenhet.