Raukar på Gotland
Unsplash

Gotland bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Gotland saknar en gemensam bostadskö för kommunala och privatägda hyreslägenheter. För att söka bostad behöver du kontakta respektive hyresvärd. Det kommunala bostadsbolaget på Gotland heter GotlandsHem.

Gotlandshem är Gotlands enda allmännyttiga bostadsbolag. Spritt över hela ön förvaltar bostadsbolaget drygt 4 700 hyreslägenheter. För att kunna göra intresseanmälningar för lediga lägenheter behöver du registrera dig i bostadskön på hemsidan.

Ställ dig i bostadskö hos Gotlandshem

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag.