hyreshus i Halmstad
Tomas Svensson

Halmstad bostadskö

Halmstads kommun saknar en gemensam kommunal bostadskö. Du som söker bostad måste själv kontakta bostadsföretagen och ställa dig i kö.

Det finns många bostadsföretag som erbjuder hyreslägenheter i Halmstad. På Halmstads kommuns webbplats hittar du tips om hur du kan gå till väga för att söka bostad i Halmstad. Den största aktören är Halmstad kommunala fastighetsbolag, HFAB. För att söka lägenhet där behöver du registrera dig i bostadskön på bolagets hemsida. Det kan du göra från det att du har fyllt 16 år.


OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgästföreningen

Observera att Hyresgästföreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgästföreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgästföreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!