Malmo Sweden oresundsbron adobe stock
Adobe Stock

Malmö bostadskö

Malmös bostadskö heter Boplats Syd, här förmedlas hyresrätter och studentbostäder från flera hyresvärdar i de flesta skånska kommunerna. Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad.

Bli medlem i Hyresgäst­föreningen när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta till kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns där för alla som bor i hyresrätt. Vi förhandlar din hyra, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Dessutom får du mängder av rabatter på allt från streamintjänster, biobiljetter till hyrbilar och hotell. Läs mer om medlemskapet här

Ställ dig i bostadskö hos Boplats Syd

Det kostar 300 kr per år att stå i kön hos Boplats Syd. Under 2022 förmedlade Boplats Syd drygt 9 441 lägenheter. Den genomsnittliga kötiden för att få en lägenhet är tre år dock förmedlas över en fjärdedel av alla lägenheter till personer med under 1 års kötid. För att anmäla sig till bostadskön behöver man vara 17 år. För kunna skriva kontrakt på en lägenhet behöver man vara 18 år.

Ställ dig i Malmös bostadskö här

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.