Gatuliv i Borås
Foto: Nils-Olof Larsson
-

Borås bostadskö

Borås saknar en gemensam bostadskö för både privata och allmännyttiga hyresvärdar. Däremot kan du ställa dig i kön hos kommunens eget bostadsbolag AB Bostäder i Borås.

Ställ dig i bostadskö hos Borås allmännytta

För att ställa dig i bostadskön hos Bostäder i Borås, som är ett allmännyttigt bostadsbolag ska du registrera dig som sökande på bolagets hemsida. Lägenheterna förmedlas utifrån kötid. För varje dag du står i kön får du köpoäng. Söker du en nyproducerad lägenhet behövs ingen kötid. All nyproduktion fördelas utifrån vem som sökt lägenheten först.

Sök lägenhet hos privata hyresvärdar i Borås

Borås kommuns hemsida hittar du kontaktuppgifter till alla privata hyresvärdar och fastighetsägare i Borås.

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgästföreningen

Observera att Hyresgästföreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgästföreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgästföreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!