Bild över Skellefteå centrum hustak
Birgitta Gustafsson

Skellefteå bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Skellefteå har ingen gemensam bostadskö för både allmännyttiga och privatägda hyresvärdar. Däremot kan du ställa dig i kö hos Skellefteås största fastighetsbolag Skebo som ägs av kommunen.

Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag med drygt 5 000 lägenheter utspridda över hela kommunen. För att söka lägenhet hos Skebo behöver du registrera dig i kön på bolagets hemsida. Du måste logga in minst en gång per år för att behålla din plats i kön. 

Ställ dig i bostadskö hos det kommunala bostadsbolaget Skebo

Här hittar du kommunens lista med kontaktuppgifter till hyresvärdar i Skellefteå    

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag.