Vallastaden Linköping
Pressbild: Linköpings kommun

Linköping bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Linköpings kommun saknar en gemensam kommunal bostadskö, istället erbjuder kommunen en lista över hyresvärdar i Linköping, samt möjlighet att ställa sig i kön hos den kommunala hyrevärden Stångåstaden.

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden med nära 19 000 lägenheter har en bostadskö där du kan registrera dig utan kostnad. För att registrera dig och samla kö-poäng behöver du ha fyllt 17 år, och för att söka en lägenhet behöver du vara 18 år.

Ställ dig i Stångåstadens bostadskö här.

Här hittar du kommunens lista över kontakuppgifter till hyrevärdar i Linköping 

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!