Byggarbetsplats i Örebro
iStock

Bostadskö Örebro

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Örebro kommun saknar en gemensam bostadskö för både privata och allmännyttiga hyresvärdar. Däremot har den kommunala hyrevärden Öbo en kö där du kan registrera dig som sökande.

Ställ dig i bostadskön hos kommunala hyrevärden ÖBO

Öbo är Örebros största hyrevärd med över 22 000 lägenheter. Hyresrätterna förmedlar efter kötid. Vill du söka en bostad kan du ställa dig i Öbos bostadskö.

Att registrera sig som sökande hos Öbo är gratis. Söker du bostads utanför den vanliga bostadskön, exempelvis en seniorbostad behöver du betala en köavgift på 100 kr per år.

Sök bostad via marknadsplatsen Bostad Örebro

Bostad Örebro är ingen bostadskö, utan en marknadsplats och en informationskanal för de som söker boende i Örebro. Bostads Örebro är en privat aktör som samarbetar med fastighetsägare, byggföretag, och andra bostadsaktörer.

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!