Falun
Unsplash

Falun bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Falun har ingen gemensam bostadskö för privata och allmännyttiga hyresvärdar. Däremot finns det en lista med information om bostadsförmedlare på kommunens hemsida.

Kopparstaden är Faluns allmännyttiga bostadsbolag som äger och förvaltar drygt 6 100 lägenheter i Falun. För att ställa dig i bostadskön behöver du registrera dig på hemsidan, vilket du kan göra från den dagen du fyllt 16 år. 

Ställ dig i bostadskö hos bostadsbolaget Kopparstaden

Här hittar du listan med bostadsförmedlare i Falun 

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag.