Checklista när du ska flytta

Kungsbacka bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Kungsbacka kommuns bostadsförmedling har en egen kö där du som bostadssökande kan registrera dig. Först när du har skapat ett konto och betalat årsavgiften kan du börja söka lediga lägenheter.

För att söka lägenhet i Kungsbacka genom Bostadsförmedling Kungsbacka behöver du registrera dig på hemsidan och börja samla köpoäng. Du måste även betala registreringsavgiften och årsavgiften, sedan kan du börja söka de lediga lägenheter som läggs ut.

Ställ dig i bostadskö hos det kommunala bostadsbolaget Bostadsförmedling Kungsbacka

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag.