Västerås stad i solljus
iStock

Västerås bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Västerås kommun saknar en gemensam bostadskö för allmännyttiga och privatägda hyresrätter. Söker du en hyresrätt hos allmännyttan kan du ställa dig i bostadskön hos den kommunala hyresvärden Mimer.

 

För att ställa dig i bostadskön hos den kommunala hyresvärden Mimer behöver du har fyllt 16 år. Observera att du behöver ha fyllt 18 för att söka bostad hos Mimer.

Ställ dig i Västerås allmännyttiga hyresvärd Mimers bostadskö här

Söker du bostads hos privata hyresvärdar har Västerås en förmedlingssida som heter Bostad Västerås, där kan du registrera dina uppgifter och söka lägenheter hos flera olika hyresvärdar. Bostad Västerås har ingen generell köprincip där du kan samla köpoäng. Här tillämpas istället de uthyrningsprinciper som gäller hos varje enskild hyresvärd.

Kontaktuppgifter till hyresvärdar i Västerås

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!