Södertälje
Jan Backman

Södertälje bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Södertälje saknar en gemensam bostadskö för både privata och allmännyttiga hyresvärdar. Däremot kan du ställa dig i kön hos kommunens eget bostadsbolag Telge Bostäder.

Ställ dig i bostadskön hos Telge Bostäder

För att ställa dig i bostadskön hos Telge Bostäder ska du registrera dig som sökande på bolagets hemsida. Lägenheterna förmedlas utifrån kötid. För varje dag du står i kön får du köpoäng. Södertälje tillämpar hyresgaranti för att du som saknar du fast anställning eller att du har betalningsanmärkningar ska kunna få ett hyreskontrakt. Läs mer om hur du ansöker om hyresgatanti på kommunens hemsida

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!