Luleå stad
Pixabay Creative Commons

Luleå bostadskö

Sedan årsskiftet 2020/2021 finns inte längre en gemensam kommunal bostadskö i Luleå. Bostadssökande uppmanas istället av kommunen att ställa sig i kön hos den kommunala hyresvärden Lulebo eller hos någon av de privata hyresvärdarna

Att registrera sig i kön hos Lulebo är gratis. Bolaget har cirka 7 500 lägenheter med en särskild kö för dig som är student.

Ställ dig i Lulebos bostadskö här

Ställ dig i bostadskön hos privata hyresvärden Rikshem här

Ställ dig i bostadskön hos privata hyresvärden Aulis här

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgästföreningen

Observera att Hyresgästföreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgästföreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgästföreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag!