Karlskrona hamn
Unsplash

Karlskrona bostadskö

Hyresgäst­föreningen är inte en bostadskö, däremot kan vi ge dig information och stöttning när du söker bostad. Karlskrona har ingen gemensam bostadskö för kommunala och privata hyresvärdar. Du kan däremot besöka Karlskrona kommuns hemsida där det finns en sammanställning över samtliga hyresvärdar i Karlskrona. Här får du mer information och vidare guidning.

Karlskronas största bostadsbolag, allmännyttiga AB Karlskronahem, förvaltar omkring 4 000 hyreslägenheter. För att ställa dig i bostadskön till lägenheterna behöver du registrera dig i intressebanken på hemsidan, det kan du göra först när du fyllt 16 år.

Ställ dig i bostadskö hos kommunala bostadsbolaget AB Karlskronahem

Här hittar du kommunens lista med kontaktuppgifter till hyresvärdar i Karlskrona 

OBS. Du kan inte få bostad via Hyresgäst­föreningen

Observera att Hyresgäst­föreningen endast förmedlar information om bostadsköer och tips om hur du hittar en bostad. Vi har ingen egen bostadskö. Du kan inte få en bostad genom ditt medlemskap i Hyresgäst­föreningen.

Bli medlem när du hittat hem!

När du hittat en hyresrätt att flytta in i kan du bli medlem hos oss i Hyresgäst­föreningen. Vi finns till för alla som bor i hyresrätt och är med och förhandlar om hyror, hjälper dig med juridisk rådgivning och står på din sida när du är i konflikt med din hyresvärd. Vi stöttar även andra samarbeten som finns till för att öka tryggheten i ditt närområde genom nattvandrare och grannsamverkansprojekt. Bor du i hyresrätt och vill vara med och göra skillnad? Bli medlem redan idag.