Fotomontage region Mitt
Jessica Collin

Vi är Hyresgästföreningen

Här möter du några av oss som har valt att engagera oss via Hyresgästföreningen. Vi är aktiva inom Dalarna, Södermanland, Värmland eller Örebro län. Se vad som driver oss och vad vi har uppnått. Följ vår resa. Vi ger också tips på hur du kan göra om du vill engagera dig! Ta chansen - det finns så mycket som vi kan påverka.

Intervjuer 2022: Tema "så når vi ut och så blir vi fler"

Bertil Wennberg: "När det händer saker kan du få hjälp"
Bertil i Hedemora gick till ett årsmöte. Det var starten på ett engagemang där han gärna vill se fler som engagera sig i bland annat hyresförhandlingar. Idag är han ordförande i Hedemoraföreningen och vill "vara med i positiva saker".

Thomas Berglund: ”Familjedagar drar mycket folk”
Thomas är ordförande i Kumlaföreningen. Han har varit aktiv på ideell basis i många år och drivs av att arrangera familjedagar och jobba bostadspolitiskt. Thomas berättar mer och ger några tips kring att nå ut.

Louise Malmeström: ”Bomöten lockar, särskilt runt förhandlingar”
Louise i Töcksfors är medlemmen som blev vice ordförande i Årjäng-Säffleföreningen. Startpunkten som aktiv kom när hyresvärden skulle höja hyran två gånger på ett år. ”Nu vill jag vara med och påverka”, tänkte hon.

Christina Möller: "Jag tror på att höras och synas”.
Christina är ordförande i Strängnäsföreningen samt aktiv lokalt i Mariefred. Nu hoppas hon att fler engagerar sig: ”Häng på och grilla, eller arrangera en familjedag. Hjälp oss att synas inför riksdagsvalet”

Här kommer det att publiceras fler intervjuer under 2022 - för fler nyheter om vad som sker lokalt - klicka här!

Intervjuer 2020: Tema "Vår resa som aktiva" 

Lars Bjurström: ”Vi har satt fingret på hyreshöjningar”
Möt Lars från Örebro som varit engagerad i olika samhällsfrågor i hela sitt vuxna liv. Nu som förtroendevald inom Hyresgästföreningen.

Patricia Bäck: ”Börja med att bygga goda relationer på din egen gård”
Patricia är ordförande i kommunföreningen efter att ha börjat engagera sig där hon bor i Karlstad. Hon blev medlem för fem år sedan och vet nu att mycket går att påverka. 

Reem Abdul Sattar: ”Det betyder allt för mig att leva i ett demokratiskt land!”
Reem blev aktiv i Hyresgästföreningen under 2017 och har fortsatt med olika uppdrag. Nu är hon  bland annat ledamot i Karlstadsföreningen. 

Cim Johansson: "Våga göra någonting"
Cim är föreningsaktiv både i Borlänge och regionalt. Ämnen som intresserar är bland annat ungdomar, det offentliga rummet och internationella frågor.  

Anders Hördin: "Vi är vana att vara ute bland folk och göra nytta"
Det är spännande att vara med i utvecklingen av föreningen. Anders blev aktiv när det skulle förtätas i området. Då tände han till. Anders uppmanar fler att engagera sig. 

Anders Brodd: "Det började med en annons på Facebook"
Anders är förtroendevald i Karlstad där han bor. Frågor som intresserar honom är bland annat förhandlingar, bostadspolitik och att hjälpa andra. 

Bo Burgren: "Jag vill gärna att folk ska få det bättre"
Bo har haft fullt upp under coronakrisen, via Faddergruppen i Örebro. För honom började det med att vara aktiv i en bostadsrättsförening i Göteborg. Idag kämpar han för hyresgästerna. 

Pontus Lagerström: "Från lokaler till Coronahjälpen"
För Pontus var det givet att engagera sig för att hjälpa grannar vid coronan. Han vill stötta fler att hjälpa till.

Eva-Lisa Helander Karlsson: "Att påverka bostadspolitiken är kul"
Möt engagerade Eva-Lisa från Arvika! Hon brinner för folkbildning och bostadspolitik och bryr sig om sina medmänniskor. 

Bo Fremén: "Jag älskar att jobba med människor"
Bo Fremén är aktiv i södra Dalarna och Ludvika. Han har tagit ställning emot utförsäljningen av Ludvikahem. Färre känner kanske till miljöintresset. 

Margareta Fransson: "Rätten till ett hem är det som driver mig"
Margareta är ledamot i föreningsstyrelsen Katrineholm/Vingåker och engagerad i en förhandlingsdelegation. 

Kim Jansson: "Ta chansen att utvecklas som människa"
Kim, som bor i Eskilstuna, är med i regionstyrelsen. Han började i en lokal hyresgästförening och satt med vid förhandlingar. Ledarskap intresserar! 

Elin Andersson: "”Det finns alltid något att störa sig på, något som kan bli bättre!”
Lär känna Elin som bor i Vivalla Örebro. Frågor hon driver genom att vara engagerad i Hyresgästföreningen är bl.a. rättvisa, jämlikhet och tolerans.

Ahmad Al Zeeb: ”Allt handlar om möten mellan människor, det är coolt”.
Möt Ahmad som genom föreningslivet snabbt kom in i det svenska samhället. Idag är han bland annat ordförande i Hyresgästföreningen i Kopparberg.

Nadja Awad: "Jag har en vilja att förena Hyresgästföreningen som organisation". Nadja, som bor i Örebro är projektledare i ett nytt regionalt projekt. Här drivs bl a instagramkontot @hyresgastforeningensunga

Dan Hersan: "En röd tråd för mig är att vitalisera demokratin". Dan har gått från HUVA (Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer) till ordförandeskapet i Örebro-Lekeberg samt ett regionalt ungdomsprojekt.