Bild av låga lägenhetshus
Jonathan Petersson/Unsplash

Svenska Bostäder

Som hyresgäst hos Svenska Bostäder är du varmt välkommen att bli medlem hos oss på Hyresgäst­föreningen. Vi arbetar för allas rätt till ett bra hem och kan hjälpa dig med hyres­förhandlingar och ge juridisk rådgivning när du behöver det.

Om Svenska Bostäder

Svenska bostäder är en allmännyttig hyresvärd som ägs av Stockholm Stad. Bolaget som är en av Sveriges största hyrevärdar äger och förvaltar 50 000 lägenheter i Stockholm.

Sök bostad hos Svenska Bostäder

Svenska bostäder lägenheter förmedlas via stockholms kommunala bostadsförmedling där de fördelas efter kötid. Klicka här för att komma till Stockholms bostadsförmedling.

Så kan du som bor hos Svenska Bostäder bli medlem

Bor du i en lägenhet som förvaltas av Svenska Bostäder kan du bli medlem hos oss på Hyresgäst­föreningen. Som en av Sveriges största folkrörelser med över 500 000 medlemmar finns vi här för dig och stöttar i alla boendefrågor som rör din hyresrätt. Vi är en levande mötesplats där du kan vara med och påverka ditt – och dina grannars – boende.

Som medlem hos Hyresgäst­föreningen kan du alltid få juridisk rådgivning om det skulle uppstå en tvist och vi kan företräda dig i Hyresnämnden. Du får även en rad andra medlemsförmåner för ett tryggt och säkert boende, samt vår populära tidning Hem & Hyra. Bli medlem idag!

Har du några frågor om medlemskap eller hur Hyresgäst­föreningen jobbar är du alltid välkommen att kontakta oss på tfn 0771-443 443 eller via vårt kontaktformulär.

Sök bostad i Stockholm

Söker du bostad i Stockholm? Då kan du gå in och läsa mer om bostadskö i Stockholm.