Skapa trygghet i bostadsområdet
Mostphotos

Rikshem

Är du hyresgäst hos Rikshem? Då är du varmt välkommen att bli medlem hos oss på Hyresgäst­föreningen. Vi är en av Sveriges största folkrörelser som har en öppen och inkluderande kultur där alla hyresgäster får vara med. Hos oss kan du bidra till trygga och säkra hem med schyssta hyresvillkor.

Om Rikshem 

Rikshem är en privat hyresvärd som äger och förvaltar 29 000 lägenheter. Bolaget äger fastigheter i Norrköping, Umeå, Östersund, Västerås, Kalmar, Helsingborg, Halmstad, Luleå

Sök bostad hos Rikshem

För att söka bostad hos Rikshem kan du antingen registrera en ansökan på bolagets hemsida eller söka via någon av de lokala eller regionala bostadsförmedlingar som Rikshem samarbetar med. Rikshem har ingen bostadskö utan väljer fritt vilka sökande som erbjuds ett hyreskontrakt.  

Bli medlem i Hyresgäst­föreningen

Är du boende i ett hus som förvaltas av Rikshem ska du bli medlem hos oss på Hyresgäst­föreningen. Tillsammans engagerar vi oss för att alla hyresgäster ska få möjligheten att förbättra sitt boende. Vi står alltid vid din sida och kan hjälpa dig med stor sakkunnighet och stöd när du behöver det. Som medlem kan du få hjälp med hyres­förhandlingar, stöd i boendefrågor och hyresjuridisk rådgivning.  
 
Ansök om medlemskap redan idag och var med och påverka boendesituationen för både dig och dina grannar. Vi är en demokratisk förening som står för människors lika värde och rättigheter vilket innebär att detta är något vi kämpar för genom att engagera oss i olika hyresfrågor. Bli medlem idag och bidra till bättre hem! 

Medlemskap ger inte bostad

Medlemskap i Hyresgäst­föreningen ökar din trygghet som hyresgäst men vi förmedlar inte bostäder. För att få bostad behöver du ställa dig i en bostadskö eller vända dig till en hyresvärd direkt med en ansökan.