SKB

SKB

Bor du i en fastighet som förvaltas av SKB? Då ska du bli medlem i Hyresgäst­föreningen som är en av Sveriges största folkrörelser. Med stort engagemang jobbar vi för att alla i Sverige ska ha rätt till trygga boenden med schyssta hyresvillkor. Tillsammans skapar vi gemenskap i bostadsområdena där alla kan få inflytande och lära av varandra.

Om SKB

SKB står för Stockholms Kooperativa Bostadsförening och är en kooperativ bostadsföreningen som äger och förvaltar 8 115 lägenheter i Stockholm. SKB är en av de största privata hyresaktörerna i Stockholm. Verksamheten som SKB bedriver är så kallad not-for-profit vilket innebär att överskottet återinvesteras och går tillbaka till deras medlemmar. 

Sök bostads hos SKB

För att söka en bostad hos SKB behöver du bli medlem i föreningen. Medlemskapet kostar 2250 kr, varav 2000 kr går till bosparande och 250 till årsavgiften. När du tecknar kontrakt på en lägenhet behöver du komplettera bosparandet med upp till 20 0000 kr i föreningen samt betala en upplåtelseinsats som baseras på lägenhetsytan. Lägenheterna i SKB:s bostadskö  fömedlar i turorning efter kötid. Läs mer om hur det går till på SKB:s hemsida.


Så kan du som bor hos SKB bli medlem

Som hyresgäst hos SKB är du varmt välkommen att bli medlem i Hyresgäst­föreningen. Du får ta del av en rad förmånliga erbjudanden såsom hjälp vid hyres­förhandlingar, hyresjuridisk rådgivning och vi stöttar dig i olika boendefrågor. Vi kan även företräda dig i Hyresnämnden om det skulle behövas. Som medlem är du dessutom med och bidrar till viktiga samarbeten med olika grannsamverkansprojekt, till exempel som nattvandring. 
 
Ansök om medlemskap i Hyresgäst­föreningen direkt här på vår hemsida och var med och påverka boendesituationen för både dig och dina grannar. Vi är en levande mötesplats för hyresfrågor som bjuder in till viktiga samtal om ditt boende. 
 
Har du några frågor om medlemskap eller hur vi på Hyresgäst­föreningen jobbar? Kontakta oss gärna på telefon eller via mejl så berättar vi mer!