Turkost mönster
Ilze Lucero/Unsplash

HSB

Här hittar du information om hyresvärden HSB och hur du söker bostad hos dem. Bor du redan hos HSB ska du bli medlem i Hyresgäst­föreningen. Som medlem får du större trygghet och mängder av rabatter.

Medlemskap ger inte bostad

Medlemskap i Hyresgäst­föreningen ökar din trygghet som hyresgäst men vi förmedlar inte bostäder. För att få bostad behöver du ställa dig i en bostadskö eller vända dig till en hyresvärd direkt med en ansökan. 

Om HSB

HSB är en kooperativ bostadsrörelse som började år 1923 och finns i hela landet. Här bor du i trivsamma lägenheter som utvecklas med trygghet och miljö i fokus. När HSB bygger nytt används alltid sunda material för att minska utsläppet från fastigheterna. Här kan du bo med gott samvete och vara säker på att du kan stanna länge framöver. HSB är dessutom känt för att komma på innovativa idéer och är det företag som introducerade sopnedkastet och tvättstugan i vanliga lägenheter. 

Sök bostad hos HSB

HSB har 25 000 hyresrätter fördelat på orter över hela Sverige. För att söka en hyresrätt hos HSB behöver du registrera dig som sökande på HSB:s hemsida Väljer du att bospara i HSB har du förtur till lediga hyresrätter. 

Bli medlem hos Hyresgäst­föreningen

Hyr du din bostad av HSB? Då är du varmt välkommen att bli medlem i Hyresgäst­föreningen. Tillsammans kämpar vi för alla människors rätt till trygga boenden med schyssta hyresvillkor i säkra bostadsområden. Som medlem är du dessutom med och stöttar viktiga grannsamverkansprojekt såsom nattvandring. 
 
Hyresgäst­föreningen är en levande mötesplats för boendefrågor där alla ska känna sig inkluderade. Var med och påverka ditt och dina grannars boende genom att bli medlem redan idag. Du får dessutom vår populära tidning Hem & Hyra direkt hem i brevlådan åtta gånger om året. 
 
Har du några frågor om medlemskap eller hyra kan du kontakta oss på telefon eller via mejl!