kvinna ligger på matta

Bli medlem och få hyrestrygghet

Hela idén med Hyresgästföreningen är att ge dig som bor i hyresrätt maximal trygghet i ditt boende. Vi kallar det för din hyrestrygghet och innebär en rad fördelar för dig som hyresgäst.

  • Vi förhandlar din hyra

Vi förhandlar hyran i hela landet för att se till att din hyra håller sig på en rimlig nivå. Vi hjälper dig att ta vara dina rättigheter som hyresgäst.

  • Juridisk hjälp

Som medlem i Hyresgästföreningen kan du få juridisk hjälp om du hamnar i tvist med hyresvärden. Om det behövs kan våra jurister företräda dig i domstol. Hos oss kan du få stöd och service när det gäller allt från droppande kranar till oskäliga hyreshöjningar och uppsagda hyreskontrakt.   

  • Påverka

Som medlem har du lättare att påverka din boendemiljö. Vill du engagera dig, på egen hand eller tillsammans med dina grannar så kan vi stödja dig med både utbildning och kontakter. Som medlem har du också möjlighet att delta i och påverka hyresförhandlingen

  • Medlemsförmåner och rabatter

Som medlem har du hundratals förmåner och rabatter som gör det enklare att sätta guldkant på din vardag. Du får en Bo-kvar-försäkring utan kostnad under 3 månader om du blir sjuk eller arbetslös.

För 85 kr får du hyrestrygghet

Hyresgästföreningen jobbar för att du ska känna hyrestrygghet i ditt boende oavsett var i landet du bor. Bli medlem idag för 85 kr per månad.