Ett hus av löften

Ingen kan bo i ett hus byggt på löften och tomma ord.

Ett löfte är ett löfte, eller? Nej, det verkar inte så. Över 52 000 unga vuxna i Stockholm bor ofrivilligt kvar hemma hos sina föräldrar, och sannolikheten att få en egen hyresrätt blir bara mindre och mindre. I åratal har politikerna lovat att lösa situationen på hyresmarknaden – utan resultat. Nu är det dags för dem att infria sina löften.

Nedan är några av de löften som våra politiker har gett genom åren. Men de lovar runt och håller tunt, för sanningen är att var tredje ung vuxen i Stockholm, fler än 75 000, bor hos sina föräldrar. 52 000 av dem anger att de inte vill bo så.

60 000 nya bostäder i Stockholms­regionen.

 

50 000 nya bostäder under nästa mandatperiod.

 

2500–3000 hyresrätter inom allmännyttan per år.

Unga vuxna möts ofta av långa köer för att få en hyresrätt, trots att det för de flesta unga är det enda tänkbara boendealternativet. Att inte kunna leva ett självständigt liv som ung vuxen på grund av att det inte finns bostäder är inte rimligt. 

Blockerat innehåll.

Detta innehållet blockeras av dina cookies-inställningar. Användning av cookies

Sannolikheten för unga stockholmare att få en egen hyresrätt blir dessutom mindre och mindre. Byggandet av nya bostäder har nästan helt avstannat och vi står inför en bostadskris värre än på 30 år.

Matematiken går inte ihop. Det är dags att kräva förändring. Att visa effekten av löften som inte infrias, av tomma ord som inte leder till förbättring. Till det behöver vi din hjälp. 

Läs våra krav här.