höghus sommar

SGS Studentbostäder

Hyr du din lägenhet av SGS Studentbostäder? Då ska du bli medlem hos oss på Hyresgäst­föreningen och ta del av våra fina medlemsförmåner. Hos oss kan du få hjälp med hyresförhandling, juridisk rådgivning och stöd i boendefrågor som rör hyresrätt.

Om SGS Studentbostäder

SGS Studentbostäder har Göteborgs största utbud av studentbostäder. SGS Studentbostäder är en allmännyttig stiftelse och drivs inte i vinstintresse. Målet för stiftelsen är att studenter som studerar vid Göteborgs högskolor får någonstans att bo.

Sök bostad hos SGS Studentbostäder 

  • SGS hemsida kan du registrera dig för att söka lägenhet. 
  • Du kan söka lägenhet hos SGS från året du fyller 17 år och planerar att studera i Göteborg vid Chalmers Tekniska Högskola eller Göteborgs Universitet. 
  • OBS. Du kan bo hos SGS i högst 6 år. Förlängning kan beviljas maximalt 4 år för doktorandstudier. 

Få fler tips om studentbostäder i Göteborg här

Bli medlem i Hyresgäst­föreningen

När du flyttat in, bli medlem i Hyresgäst­föreningen! Vi förhandlar hyran och stärker din trygghet som hyresgäst. Av oss kan får du svar på frågor om ditt boende och kan få hjälp av våra jurister vid en konflikt med hyresvärden. Som medlem har du även massor av förmåner och rabatter. Läs mer om medlemskapet

Medlemskap ger inte bostad

Medlemskap i Hyresgäst­föreningen ökar din trygghet som hyresgäst men vi förmedlar inte bostäder. För att få bostad behöver du ställa dig i en bostadskö eller vända dig till en hyresvärd direkt med en ansökan.