Information om cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse och för att mäta hur webbplatsen används. Vad hanterar vi för data

Så fungerar medlemskapet

Som medlem i Hyresgästföreningen har du många fördelar och kan vara med och påverka ditt - och dina grannars - boende. Vi arbetar för allas rätt till ett bra hem, till en rimlig kostnad.

mobil visar förmånsappen
Hyresgästföreningen

Som medlem får du tillgång till:

  • Personliga möten med handläggare för stöd och råd.
  • Hyresjuridisk rådgivning
  • Juridiskt ombud i Hyresnämnden och i allmän domstol om det skulle behövas. 
  • Över 500 medlemserbjudanden som du kan dra nytta av och få pengar över till annat.
  • Medlemstidningen Hem & Hyra

 

Medlemskapet kostar 85 kronor/månad. Ditt medlemskap börjar gälla från och med första inbetalningen gjorts och du har ingen bindningstid. Bli medlem idag!  

En stark och kunnig organisation

Som medlem har du en stark och kunnig organisation som stöttar dig i ditt engagemang, förhandlar hyran och hjälper dig med hyresjuridisk rådgivning om det behövs. Dessutom får du massor av medlemsförmåner och medlemstidningen Hem & Hyra, som trillar ner i brevlådan åtta gånger om året.

Vi finns här för dig!

Om du har några frågor kring medlemskapet eller hur Hyresgästföreningen jobbar - kontakta oss!

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 85 kronor i månaden och ditt medlemskap börjar gälla när första avgiften är betald.

Smidig betalning med Autogiro

Vill du betala via Autogiro registrerar du din medlemsansökan. Där ansöker du om Autogiro eller genom att ringa oss. Är du redan medlem kan du enkelt byta till Autogiro genom att logga in på Mina sidor. Om du inte väljer Autogiro får du avierna kvartalsvis, och betalar för tre månader åt gången (Bankgiro). 

Första medlemsavgiften

Som medlem omfattas du av Hyresgästföreningens stadgar. Ditt medlemskap börjar gälla när den första medlemsavgiften är betald. Behöver du rådgivning eller vill ha rösträtt innan den första avgiften hunnit betalas? Välj autogiro som betalsätt och ring oss sedan på 0771-443 443 så hjälper vi dig att göra en snabbare inbetalning. Har du valt inbetalningskort, men inte hunnit betala in första avin, logga in via startmenyn och byt till autogiro under mina medlemsuppgifter.

Dina personuppgifter är i goda händer

Dina uppgifter i ansökan registreras i vårt medlemsregister och hanteras enligt gällande dataskyddslagar. Vi behöver dina personuppgifter för att hantera ditt medlemskap hos oss, tillhandahålla dig de förmåner och erbjudanden som ingår i medlemskapet, skicka ut vår medlemstidning, information, enkäter och liknande.

Du kan när som helst kontakta vårt Dataskyddsombud för att få veta mer om dina rättigheter gällande vår behandling av dina personuppgifter. Läs vår integritetspolicy och medlemsvillkor. När du skickat in din medlemsansökan har du godkänt dessa. 

Skulle du vilja avsluta ditt medlemsskap kan du läsa mer här.