Engagemang där du bor
Hyresgäst­föreningen

Hur vill du som medlem engagera dig i Hyresgäst­föreningen?

Drömmer du om ett bättre boende, tryggare grannskap och gemenskap där du bor? Engagera dig i Hyresgäst­föreningen region Sydost!

Vill du engagera dig i ditt bostadsområde?

Det kan vara i frågor som rör trygghet i området, gemenskap eller närmiljön. Du kanske har idéer på aktiviteter du skulle vilja göra. Då kan du starta eller engagera dig i den lokala hyresgäst­föreningen. Uppdraget är ett förtroendeuppdrag och väljs av medlemmarna.

Läs mer om hur en lokal hyresgäst­förening fungerar här

Glad kvinna lägger pussel
Hyresgäst­föreningen

Vill du förändra något särskilt?

Då kan du starta en arbetsgrupp med andra hyresgäster som vill arbeta tillsammans för att uppnå en förändring. Gruppen kan vara verksam utifrån hur man bor för att till exempel förbättra lekplatsen tillsammans med din hyresvärd.

Kontakta oss så berättar vi mer

Vill du vara vår kontaktperson i ditt bostadsområde?

Om du vill skapa aktiviteter eller arbeta med inflytande i ditt bostadsområde med hjälp av föreningsstyrelsen kan du bli husombud. Uppdraget är ett förtroendeuppdrag.

Kontakta oss så berättar vi mer

Rekrytera medlemmar vid en aktivitet
Hyresgäst­föreningen

Vill du vara med och påverka hyran?

Om du vill arbeta aktivt med hyresfrågor kan du bli förhandlingsdelegat. Då är du med och förhandlar hyran för dig och dina grannar. Du blir en länk mellan hyresgästerna och Hyresgäst­föreningen. Du väljs in på årsmötet.

Så fungerar en förhandlingsdelegation

Har du viljan att göra mer?

Om du känner att du vill engagera dig mer i kommunövergripande frågor som rör boendet och du är intresserad av stadsplanering eller bostadspolitik. Då kan du engagera dig i föreningsstyrelsen på din ort.

Så fungerar en Hyresgäst­förening

Kontakt

En man och en kvinna står i en dörröppning.

Vill du vara med och förbättra ditt bostadsområde?

Kontakta oss!

Skicka e-post