Bostadspolitik
Hyresgäst­föreningen

Ditt hem och politik – hur hänger det ihop?

Vet du hur din hyra och ditt bostadsområde kan påverkas och förändras av politiska beslut? Bostadspolitik kanske inte är något man tänker på varje dag, men det påverkar faktiskt din vardag. Har du någon gång funderat på om du kan göra något för att påverka en politisk förändring i din närhet? Då är den här studiecirkeln för dig!

Kollektiv.
Mostphotos

En studiecirkel för dig som är medlem i Hyresgäst­föreningen.

Vi på Hyresgäst­föreningen jobbar mycket med bostadspolitik och vi tycker dessutom att det är roligt. Vi granskar politikerna och kommer med egna förslag på hur man kan förbättra bostadspolitiken. Men vi vet ju inte hur det är att bo just där du bor, där är det du som är experten!

Kom och lär dig mer om hur du kan vara med och påverka bostadspolitiken i din kommun, vad en remiss är och hur du skriver en sådan, bostadspolitisk smartness, hur vi jobbar i frågan och andra tips och trix. Det här är en lättsam studiecirkel för dig som helt enkelt vill veta lite mer.

Vad du kan förvänta dig
En av våra experter på bostadspolitik, guidar dig genom labyrinten. Vi utforskar hur bostadspolitik fungerar i en kommun och det viktigaste av allt – hur du kan vara med och påverka!

Anmäl dig nu 
Kursen genomförs som en studiecirkel i två delar, digitalt via Teams. Klicka på datumen nedan för att göra din anmälan. Anmälan stänger cirka en vecka innan kursstart och anslutningslänk skickas via e-post någon dag innan. 

  • 10 & 17 april, klockan: 17.30-20:00