study group
Unsplash

Filmer

Här hittar du filmer kopplade till Hyresgäst­föreningens verksamhet och intresseområden. Allt från bostadspolitik till gårdsodlingar och annat spännande. Utbudet fylls på efterhand.

Umeå bostadsområde hyresrätt höst hyresförhandling
Birgitta Gustafsson

Miljonprogrammet – med möjligheter för framtiden

Målgrupp: Medlemmar och förtroendevalda i Hyresgäst­föreningen

Den här filmen beskriver Miljonprogrammet på ett mer positivt sätt än vad som varit vanligt i media under lång tid. Många av de problem som kopplas till dessa områden har inte med husen eller arkitekturen att göra. Vi menar att Miljonprogrammet är en kulturskatt, värd att vårda och ta hand om. Vi visar också vilka lärdomar man kan dra inför framtiden. Filmen är producerad av Dan Kristensson, med lång erfarenhet av filmer inom arkitektur, stadsplanering och boendefrågor. 

Se filmen och låt dig inspireras!  
 
Kursen hittar du på vår digitala lärplattform Lärkan

 

En kvinna som skrattar.

Stadsodling

Målgrupp: Alla

Vi älskar att odla! Hyresgäst­föreningen region Mitt presenterar Stadsodling, i samarbete med Sofia Tungfelt. Se hela filmen ”Stadsodling” här eller välj vilket avsnitt du vill se i vår spellista på Youtube.

Odlingskursen är lätt att följa och få smarta tips. Välj att odla på din balkong, i ditt fönster eller så odlar du utomhus. Möjligheterna är oändliga - du kan till exempel sätta upp en pallkrage på gården, kanske tillsammans med någon. 

Välj hur du vill se filmen här:

Stadsodling (30 minuter)

Stadsodling (30 minuter) Textad

Stadsodling spellistan (10st korta avsnitt)

Handledning för stadsodling

En ung och en äldre kvinna som tittar på varandra och skrattar.

Mångfald i folkrörelsen

Målgrupp: Förtroendevalda i Hyresgäst­föreningen

Filmad föreläsning med forskaren Anna Adeniji. Hon berättar om sitt forskningsprojekt i Hyresgäst­föreningen som resulterade i rapporten ”En folkrörelse för alla?” Föreläsningen är 33 min lång och innehåller fakta, tips och metoder för en mer inkluderande Hyresgäst­förening. 

Kursen hittar du på vår digitala lärplattform Lärkan

Studiehandledning: En folkrörelse för alla

Vy över stad. Text med trygg stadsutveckling.

Trygg stadsutveckling

Målgrupp: Alla

Hyresgäst­föreningen tycker till om trygghet. Som ett led i vårt arbete med hållbar stadsutveckling fokuserar vi här på begreppet trygghet och vår syn på hur vi kan bidra till att skapa attraktiva och trivsamma offentliga miljöer.

Se filmen här: Trygg stadsutveckling
 

Marie Linder

Marie möter

Målgrupp: Alla

Se Marie Linders, Förbundsordförande Hyresgäst­föreningen, filmserie Marie möter där hon träffar och samtalar med intressanta personer. 

Se filmerna här: Marie möter