artdalarna

Från ord till bild - skrivartävling

ART Dalarna - Från ord till bild, är ett konstprojekt av Hyresgästföreningen Dalarna, som innehåller både en skrivartävling och en konstutställning. Tillsammans med dig som bor i hyresrätt ska vi berätta om våra bästa eller mest minnesvärda stunder från platsen vi kallar vårt hem. 8st vinnande bidrag kommer att tolkas av en illustratör och utgöra grunden i en kringresande konstutställning i Dalarna. Den här chansen får du inte missa! Projektet finansieras med bidrag från Region Dalarna.

Blockerat innehåll.

Detta innehållet blockeras av dina cookies-inställningar. Användning av cookies

Från ord till bild är en skrivartävling för dig som bor i hyresrätt. Tävlingen går ut på att du som hyresgäst ska få chans att dela med dig av hyresrättens alla fantastiska egenskaper, våra bästa eller mest minnesvärda stunder från platsen vi kallar vårt hem. 

Ditt tävlingsbidrag kan handla om en upplevelse du varit med om i ditt hem, trappuppgång, hiss, tvättstuga, kvarterslokal, lekplats, grönområde eller något du upplevt tillsammans med dina grannar. 


Tävlingsvillkor:

  • Skriv en text, dikt, kortnovell eller anekdot på max 450 ord om ditt hem eller bostadsområde.
  • Tävlingen är till för dig som bor i hyresrätt i Dalarna
  • Bidraget ska vara på svenska eller engelska
  • Tävlingen riktar sig till alla åldrar
  • Endast ett bidrag per person får skickas in
  • Hyresgästföreningen har rätt att publicera bidragen
  • Tävlingen pågår nu!  
  • Tävla via den blå länken här ovan

Vinster/priser
Vi kommer välja åtta vinnare, en från varje aktuell kommun, i börjar av oktober 2023. Vinnarna får sin text tolkad och illustrerad av konstnären Jojo Falk. Konstverken kommer även ställas ut både med bild och orginaltext på en konstutställning våren 2024. Du som har skrivit ett vinnande bidrag kommer att få behålla din tavla efter utställningen. Även andra bidrag från tävlingen kan komma att ställas ut i text.
Håll koll på din e-post/ telefon så kontaktar vi dig om just ditt bidrag vinner!