artdalarna

Tävlingen avgjord - nu åker konstutställningen ut på turné

ART Dalarna - Från ord till bild, är ett konstprojekt av Hyresgäst­föreningen Dalarna, som innehåller både en skrivartävling och en konstutställning. Tillsammans med dig som bor i hyresrätt vill vi berätta om våra bästa eller mest minnesvärda stunder från platsen vi kallar vårt hem. Projektet finansieras med bidrag från Region Dalarna.

Vinnarna är...

Under 2023 utlyste Hyresgäst­föreningen en skrivartävling "Från ord till bild" där boende i hyresrätt i Dalarna uppmuntrades att dela med sig av hyresrättens alla fantastiska egenskaper, de bästa eller mest minnesvärda stunderna i våra hem och bostadsområden. Priset var att de vinnande bidragen skulle omvandlas till konstverk och bli en del av vår kringsresande konstutställning. Nu är tävlingen avgjord och vi säger stort grattis till våra åtta vinnare:

  • Charlotte Larsson
  • Lena Isaac
  • Wiliam Björklund
  • Anna Heed
  • Roger Andersson
  • Andreas Jemn
  • Eva-Lisa Rogström
  • Linnea Walldén
Art Dalarna teaser

Någon kväll när jag gått med soporna ska jag sätta mig ner på en bänk, virka en disktrasa och observera barnen som leker. Jag trivs här.

- Utdrag från ett av de vinnande bidragen

Det är gruppboenden, lägenheter för de äldre, nybyggt och ombyggt, en charmig blandning av då och nu. Här får jag bo. Det känns tryggt. Jag kurar i skymningen. I 200 år har människor bott här och jag kan fortfarande höra tystnaden från förr. 

- Utdrag från ett av de vinnande bidragen

Turnéplan för ART Dalarna

Under två veckor i maj är konstutställningen ute på resande fot i våra bostadsområden. Dagarna bjuder på massa skoj och trevligheter se nedan:

TRiX - ger föreställningen Flyttcirkus

Med oss på vår konstutställning har vi gycklargruppen TRIX som i en fartfylld utomhusföreställning blandar humor med allvar! Det blir underhållning på hög nivå med hisnande cirkusnummer som höghjuling, jonglering, akrobatik och Chinese Pole – för alla barn och vuxna! Efter föreställningen håller gycklarna cirkusskola för alla barn.

TRIX