Höstbild från Södra Ryd, Skövde
Nils-Olof Larsson

Nyhetsbrev till våra förtroendevalda och aktiva

Coronaviruset ställer verkligen till det - även för vår verksamhet. Läs mer om vad det innebär för oss!

Det här är ett nyhetsbrev som vi skickar till förtroendevalda och aktiva i region BohusÄlvsborg-Skaraborg. Det ger lite mer information kring aktuella frågor, och just i dessa tider kan det vara extra värdefullt.

Därför har alla våra förtroendevalda som vi inte har e-postadress till, eller som inte öppnat tidigare e-post från oss, fått ett sms med länken hit. Några av oss ringer också runt till er, så snart kanske du får ett samtal.

Vi hoppas att du vill ha de här enkla uppdateringarna framöver, och att du då skickar en e-post till nils-olof.larsson@hyresgastforeningen.se med ditt namn.

All info samlas på ett ställe

All information om hanteringen av vår verksamhet under corona-pandemin samlar vi på samma plats. Längre ner hittar du olika delrubriker, men all samlad info hittar du här:

All samlad info

 

Hjälp en granne - sök hjälp från en granne!

I dessa tider är det inte alla som kan, får eller bör ta sig ut för enkla ärenden. Samtidigt finns det många som både kan och vill hjälpa till.

Vi har tagit fram en webbsida där du kan anmäla dig som volontär (du som behöver hjälp kan snart anmäla dig). Det kan gälla sådant som att handla, gå till apoteket eller gå ut med soporna.

Här kan du anmäla dig och läsa mer:

Gå till Goda Grannar
 

Glöm inte hyresgästerna!

Vår förbundsordförande Marie Linder ryter ifrån när politiker och företrädare för näringsliv pratar om amorteringsfrihet för bostadsägare: Glöm inte bort våra tre miljoner hyresgäster! Vi måste se till alla bostadskonsumenter!

Läs Marie Linders utspel

 

Vi ställer in möten

Vi kommer fram till och med den 3 april att ställa in alla möten - även årsmöten.

Läs frågor och svar
 

Vi lånar inte ut lokaler

Förbundsstyrelsen rekommenderar att inte under perioden fram till och med den 3 april låna eller hyra ut lokaler, som våra kvarterslokaler.

Vi vill inte att våra lokaler ska användas så att smittspridning kan förekomma.

Läs mer om lokalerna och varför vi inte lånar ut
 

Vi stänger kontoren - men jobbar vidare

Våra regionkontor har stängt, preliminärt fram till den 4 maj. De anställda arbetar hemma, men i samma utsträckning som tidigare. Våra medlemsrekryterare har gått över till andra arbetsuppgifter och kommer inte att träffas i bostadsområdena under en period.

Mycket viktig info nu!

Det händer mycket nu. Våra vänner och grannar är oroliga, en del kanske vill göra något, andra ha hjälp. Därför är vi så tacksamma över att vi har den här kanalen till dig och får skicka e-post - nu med lite kortare mellanrum.

Du kan också hitta info på vår facebooksida , där vi delar stort och smått. "Gilla" eller "Följ" sidan så att du hänger med!

Här är vår sida