kvinna räcker upp handen på möte
iStock

Delta i hyresförhandlingar

Som medlem i Hyresgästföreningen kan du delta i förhandlingsarbetet. Du är experten på just ditt boende. Med din kunskap och expertisen från våra förhandlare kan vi tillsammans nå ännu bättre förhandlingsresultat i de årliga hyresförhandlingarna, både för dig och för dina grannar.

Medlemmar deltar i förhandlingsarbetet

Allt börjar med ett medlemskap. För att vara med i en förhandlingsdelegation behöver du både vara medlem hos oss och bo i det bostadsbolag som förhandlingen gäller.

Gå på årsmötet och bli vald

En gång om året är det årsmöte i din Hyresgästförening. Det är på det mötet som du, som medlem, kan bli invald till förhandlingsdelegationen.

Målet med en förhandling

Vid hyresförhandlingar är målet att bli överens om det som påverkar hyran. Det är till exempel skötsel, kostnader, förvaltning och förnyelsebehov för det aktuella bostadsområdet. Budget granskas och vad som är viktigast att åtgärda diskuteras. Det finns även andra tillfällen där förhandlingar är metoden för att komma fram till lösningar. 

Målen når vi tillsammans - förhandlare, förhandlingsdelegationer och motparter.

Påverka din och andras boendemiljö

Hyresgäster i hela landet lyckas ofta få igenom förbättringar i det egna bostadsområdet. Det kan du och dina grannar också! Låt dig inspireras av hur andra hyresgäster gjort för att förbättra boendet.