En kille står i en hiss.

Bli medlem

Var med och håll hyrorna på en rimlig nivå! Ju fler vi är desto starkare blir vi, och just nu är det extra angeläget. I år vill nämligen fastighetsägarna göra en extra hög hyreshöjning. Som medlem får du dessutom stöd och juridisk rådgivning. Du får även möjlighet att teckna en BoKvar-försäkring som hjälper dig att ha råd att bo kvar om du skulle bli arbetslös eller långvarigt sjukskriven. Allt detta för bara 85 kronor i månaden.

  • Vi förhandlar din hyra

Vi förhandlar hyran i hela landet för att se till att din hyra håller sig på en rimlig nivå. Vi hjälper dig att ta vara dina rättigheter som hyresgäst.

  • Juridisk hjälp

Som medlem i Hyresgäst­föreningen kan du få juridisk hjälp om du hamnar i tvist med hyresvärden. Om det behövs kan våra jurister företräda dig i domstol. Hos oss kan du få stöd och service när det gäller allt från droppande kranar till oskäliga hyreshöjningar och uppsagda hyreskontrakt.   

  • Påverka

Som medlem har du lättare att påverka din boendemiljö. Vill du engagera dig, på egen hand eller tillsammans med dina grannar så kan vi stödja dig med både utbildning och kontakter. Som medlem har du också möjlighet att delta i och påverka hyresförhandlingen. 

  • Medlemsförmåner och rabatter

Som medlem har du hundratals förmåner och rabatter som gör det enklare att sätta guldkant på din vardag. Du får en Bo-kvar-försäkring utan kostnad under 3 månader om du blir sjuk eller arbetslös.