En kvinna läser en bok

Utbildningar för medlemmar

Här hittar du utbildningar som riktar sig till alla medlemmar i region Västra Sverige. Kursutbudet läggs upp terminsvis.

Om vår utbildningar

Våra utbildningar är kostnadsfria och på de utbildningar som sträcker sig över en heldag ingår också lunch och fika.  

Vi lägger ut kursprogrammet halvårsvis, men det kan tillkomma utbildningar eller ske förändringar löpande under året. 

En del utbildningar riktar sig till särskilda grupper. Det står då angivet under den aktuella kursen.

Om inget annat anges hålls utbildningen på Hyresgäst­föreningens regionkontor på Första Långgatan 17 B i Göteborg. Platsen kan komma att ändras och i så fall meddelar vi det senast en vecka före kursstart.  

Anmälan

Vill du gå en utbildning behöver du anmäla dig. Senaste anmälningsdag anges vid varje utbildning nedan. 

Ange namn och medlemsnummer eller personnummer i din anmälan och uppge också om du har behov av anpassning och/eller matpreferenser.

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till: utbildning.vastrasverige@hyresgastforeningen.se 

 

tre personer vid bord en medarbetare skakar hand

Hyresjuridik - en introduktion

Hyreslagen är en lagstiftning som skyddar hyresgästen. I den här introduktionen får du veta varför det är så viktigt att värna hyresgästens rättigheter. Du får också lära dig mer om de centralt bärande delarna i hyreslagstiftningen, till exempel besittningsskydd, hyresgästens rätt att få ett hyresavtal förlängt.

Kursen ges vid två tillfällen ange i anmälan vilket tillfälle du vill gå på.

Tillfälle 1: 20 september klockan 18.00-20.30. Kursen genomförs digitalt via Teams. Sista anmälningsdatum är den 30 augusti.

Tillfälle 2: 23 november klockan 18.00-20.30. Kursen genomförs på på plats på Hyresgäst­förenings regionkontor, Första Långgatan 17 B. Sista anmälningsdag är 1 november. 

ombildningsdebatt
Johan Öhman
Debatt om ombildningar.

Nyfiken på bostadspolitik

På den här utbildningen går vi igenom hur vi kan påverka politiker och andra beslutsfattare, hur en kommun fungerar och vilka personer som fattar besluten. Vi granskar också regeringens bostadspolitik, bostadsbristen och behovet av fler hyreslägenheter.

En av Hyresgäst­föreningens viktigaste uppgifter är att arbeta för ett bättre boende och påverka samhällsutvecklingen. Det handlar om allas rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. 

När: 21 oktober 9.00-16.30

Var: Första Långgatan 17 B i Göteborg

Sista anmälningsdag är 27 augusti.