En kvinna läser en bok

Utbildningar för medlemmar

Här hittar du utbildningar som riktar sig till alla medlemmar i region Västra Sverige. Just nu planeras för ett nytt spännande bildningsår för 2024, mer information om kurser publiceras här när det är klart.

Om vår utbildningar

Våra utbildningar är kostnadsfria och på de utbildningar som sträcker sig över en heldag ingår också lunch och fika.  

Vi lägger ut kursprogrammet halvårsvis, men det kan tillkomma utbildningar eller ske förändringar löpande under året. 

En del utbildningar riktar sig till särskilda grupper. Det står då angivet under den aktuella kursen.

Om inget annat anges hålls utbildningen på Hyresgäst­föreningens regionkontor på Första Långgatan 17 B i Göteborg. Platsen kan komma att ändras och i så fall meddelar vi det senast en vecka före kursstart.  

Anmälan

Vill du gå en utbildning behöver du anmäla dig. Senaste anmälningsdag anges vid varje utbildning nedan. 

Ange namn och medlemsnummer eller personnummer i din anmälan och uppge också om du har behov av anpassning och/eller matpreferenser.

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till: utbildning.vastrasverige@hyresgastforeningen.se 

 

Två personer skakar hand, på bordet ligger en lagbok

Hyresjuridik – en introduktion

Har du funderat över vilken roll hyresjuridik spelar i ditt liv? Vill du lära dig mer om vad som gäller för dig som hyresgäst? På den här kursen kan du vässa dina kunskaper om hyreslagen och hur den påverkar dig. 

I den här introduktionen utgår vi från hyreslagen som är en skyddslagstiftning till förmån för hyresgästen. Du får lära dig om de centralt bärande delarna i hyreslagstiftningen och vad de innebär för dig som hyresgäst; dina rättigheter och skyldigheter.  

Vi kommer att prata om besittningsskyddet och vilka undantag det finns gällande det, vad brukbart skick innebär och vad som gäller kring underhåll av lägenheten, samt om hyresgästens skyldighet att vårda lägenheten. 

Vi går också igenom varför det är så viktigt att värna om hyresgästers rättigheter, hur Hyresgäst­föreningen arbetar med hyresjuridiska frågor och vilket stöd du kan få som medlem i Hyresgäst­föreningen. 

När: 4 mars kl 18-20.30, sista anmälningsdag 26 februari

Var: Kursen genomförs digitalt via Teams, du får mer information när du anmält dig