siriusgatan
Catherine Holt
Från vänster: Mohamed Rage, Asad Abdi, Deka Rage (ordförande), Bashir Abukar, Mohamed Abdi, Aniso Abdi, Balqiis Bile, Faiso Mohamed.

Siriusgatan - en stark, stolt och ung förening

Så kan man beskriva den lokala hyresgäst­föreningen Siriusgatan i Bergsjön. I deras föreningslokal är det fullt av aktiviteter hela veckan.

På det senaste årsmötet i februari föryngrades föreningsstyrelsen rejält. In i styrelsen klev Asad Abdi, Deka Rage och Anisa Abdi som alla är i 20-årsåldern. Deka blev dessutom ordförande. 

I föreningens lokalen bedriver den ideella föreningen Bergsjöns Studiecenter läxhjälp fem dagar i veckan, med över 50 deltagande barn och ungdomar varje dag. Flera av ledamöter i den lokala styrelsen är aktiva i läxhjälpsverksamheten.

På helgerna är det pappasamverkan som använder lokalen, en förening där papporna tar med sig sina barn. Målet är att förbättra kontakten mellan barn och pappor. 

Lokala hyresgäst­föreningen Siriusgatan är även engagerad i att "Alla ska ha råd att bo kvar". Familjebostäder har två pågående renoveringar på Siriusgatan som riskerar att höja hyran med uppemot 2 000 kronor i månaden för hyresgästerna. Det är en väldigt tuff höjning på en gata där snittinkomsten ligger på 14 000 kronor i månaden.

Just nu planerar LH Siriusgatan tillsammans med den lokala hyresgäst­föreningen Solglimten en "Familjedag mot hyreshöjningar" på Gärdsås torg i Bergsjön. Det kommer vara hoppborg, ansiktsmålning, grillning och förhoppningsvis vackert väder. Med en glad och positiv dag hoppas de lokala hyresgäst­föreningarna kunna övertyga den kommunala hyresvärden Familjebostäder att lyssna på hyresgästerna.