Amanda Andersson
Mostphoto och Amanda Andersson

“Lite engagemang kan ge stor effekt på lång sikt”

Jag heter Amanda, är 25 år och bosatt i Karlskrona sedan 2015. Jag tog ut min examen i fysisk planering 2020 och jobbar för tillfället inom hemtjänsten. Jag tackade ja när Hyresgäst­föreningen frågade om jag är intresserad av att engagera mig. Så här gick det till ->

Amanda Andersson
Amanda Andersson

Hur kom du i kontakt med Hyresgäst­föreningen? 
Det började med att ni ringde och frågade mig om jag som medlem ville engagera mig mer i Hyresgäst­föreningens arbete, vilket jag givetvis tackade ja till. Jag blev inbjuden till kursen ”Nyfiken på bostadspolitik” och jag valde tacka ja för att jag tyckte det lät spännande. Jag är själv utbildad fysisk planerare så jag är redan lite insatt i bostadspolitik men jag ville gärna lära mig mer och utveckla mina kunskaper.  
  
Efter kursen fick du frågan om att vara med i en arbetsgrupp, vad lockade dig till att tacka ja?  
Jag är nyligen utexaminerad fysisk planerare och i väntan på ett jobb inom mitt område tänkte jag att det hade varit kul att vara med i arbetsgruppen. Vi har inte kommit så långt än, men jag har föreslagit ett samarbete med BTH (Blekinge tekniska högskola) så det blir spännande att se vad som händer med det!  
 
Vad har du för förväntningar? 
Mina förväntningar är att fördjupa mig i bostadspolitiken och göra skillnad. Jag vill främst uppmärksamma problematiken kring marknadshyror och på olika sätt jobba för att det förslaget inte blir verklighet. Jag har även en förväntning om att ett samarbete med BTH kan leda till att fler av den yngre generationen vill engagera sig i Hyresgäst­föreningen. De diskussioner som Hyresgäst­föreningen för idag kan påverka hur samhället kommer att planeras och se ut i framtiden. Lite engagemang kan ge stor effekt på lång sikt! 
 
Jag vill också engagera mig!
Mer om marknadshyra

Blockerat innehåll.

Detta innehållet blockeras av dina cookies-inställningar. Användning av cookies