En hand som låser upp en dörr
Hyresgäst­föreningen

En nattsvart bild av bostadsmarknaden

"Bara efter några dagar efter inflyttningen började han bli psykiskt våldsam, sedan fysiskt." Vittnesmålet kommer från en ung kvinna och är en av alla inkomna berättelser från unga vuxna som vittnar om en bostadsmarknad i kaos.

Bodde först i en delad lägenhet där jag fick svåra allergiska besvär, i ren desperation flyttade jag in hos en man jag relativt nyligen börjat dejta, han letade efter någon att dela hyran med och jag behövde desperat flytta. Men bara efter några dagar efter inflyttningen började han bli psykiskt våldsam, sedan fysiskt. Jag hade ingen annanstans att ta mig så jag stannade medan jag desperat letade efter något nytt, men snart nog gick det så lång att jag blev tvungen att fly mitt i natten i rädsla för mitt liv. Jag hade änglavakt och händelsen är polisanmäld. Dagen efter blev jag tvungen att bemöta honom igen, för att få hämta alla mina ägodelar, mot hans vilja, polisen var inblandad och jag fick därför tillbaka dem. Tack till vår fantastiska poliskår. Men skadan inom mig och rädslan för honom finns kvar än idag och påverkar mitt liv, mina relationer och mitt jobb. Jag ser mig ofta över axeln och lever på en hemlig adress. När ska jag få må bra igen?

Kvinna 28 år

Kampanjen Stoppa bostadskaoset 

Berättelsen är hämtad ur kampanjen Stoppa bostadskaoset. Ta gärna del av fler berättelser på kampanjsidan stoppa-bostadskaoset.se.