Fysiska kurser

Här hittar du information om de kurser som Hyresgästföreningens region norra Skåne erbjuder. Här träffas vi i en lokal eller så erbjuds även möjligheten att delta digitalt via Teams. Vad som gäller står vid respektive utbildningstillfälle.

En man skriver på ett papper.

Föreläsning om rättigheter och skyldigheter i hyresrätt

Välkommen till medlemsföreläsningen: "Rättigheter och skyldigheter i hyresrätt". Här får du koll på allmänna bestämmelser i hyresrätt och hur reglerna påverkar dig som hyresgäst.

Upplevda störningar är bland de vanligaste frågorna som kommer in till Hyresgästföreningen. Det kan till exempel vara husdjur som låter, att man får in cigarettrök i sin lägenhet eller att det spelas hög musik på nätterna. Vad är då egentligen okej? Som hyresgäst har du många bra rättigheter, men också flera skyldigheter. 

På denna föreläsning får du information om allmänna bestämmelser om hyresrätten och hur reglerna påverkar dig som hyresgäst. 

Datum: torsdag 4 maj
Tid: 18.00-19.30
Plats: Hyresgästföreningens regionkontor på Järnvägsgatan 18 B, Helsingborg eller via Teams (anmäl ditt val vid anmälan)
Målgrupp: medlemmar i Hyresgästföreningen
Föreläsare: Johan Perup, jurist på Hyresgästföreningen

Klicka här för att komma till anmälan!

Sista anmälningsdag måndag 2 maj.

 

Räknar med miniräknare
iStock

Utbildning för kassörer - GENOMFÖRDA

Från och med 2023 är det bra att alla kassörer i lokala Hyresgästföreningar och föreningsstyrelser använder sig av den nya huvudboken. Oavsett om du redan börjat bokföra i nya huvudboken eller inte är du varmt välkommen till någon eller flera av följande träffar under februari där vi praktiskt går igenom hur systemet fungerar.

Antingen tar du med dig din dator eller så får du huvudboken utskriven i A3 på plats. Liz Jönsson, regionordförande och kassör föreningsstyrelsen Höganäs, kommer hålla i alla träffar.

Plats: Regionkontoret i Helsingborg på Järnvägsgatan 18 B
Målgrupp: för dig som är kassör i Hyresgästföreningen region norra Skåne
Utbildare: Liz Jönsson, regionordförande och kassör i Höganäsföreningen

 

En glad man står i dörröppningen till sin lägenhet.

Att vara husombud, vara med i en aktivitetsgrupp eller vara lokalansvarig -GENOMFÖRD

Vad gör ett husombud, egentligen? Detsamma gäller dig som sitter med i en aktivitetsgrupp, vad gäller här och vad kan en aktivitetsgrupp göra inom Hyresgästföreningen? Vi utbyter erfarenheter och reder ut begreppen oavsett om du är ny eller ”gammal” i din roll.

Vid samma tillfälle träffas lokalansvariga och diskuterar vad som gäller kring Hyresgästföreningens lokaler. Vi lär av varandra och uppdateras kring avtal och marknadsföring. 

Datum: lördagen 1 april
Tid: 10.00-14.00
Plats: Regionkontoret i Helsingborg
Målgrupp: för dig som är husombud, är med i en aktivitetsgrupp eller är lokalansvarig i Hyresgästföreningen region norra Skåne

Sista anmälningsdag 27 april.

Ungdomar i en soffa

Styrelseutbildning - alla funktioner
FULLSATT!

Ny i styrelsen eller gammal i gemet? Oavsett behöver en styrelse utbilda sig och arbeta ihop sig för att arbetet ska bli enklare och roligare. Du som är ny i ditt uppdrag har företräde vid anmälan.

Fokus under denna utbildningsdag ligger på de olika uppdragen i en styrelse men även styrelsen som grupp.

Plats: Regionkontoret i Helsingborg på Järnvägsgatan ingång 18 B
Datum: lördag 22 april
Tid: 10.00-16.30
Målgrupp: nya styrelseledamöter i Hyresgästföreningen region norra Skåne (även "gamla" är självklart välkomna)
Utbildare: Christer Sjöstedth, utbildare i Hyresgästföreningen samt förtroendevalda med erfarenhet av de olika uppdragen.

Sista anmälningsdag måndag 17 april.