Filmer och föreläsningar

Här hittar du filmer och inspelade föreläsningar och seminarier kopplade till Hyresgäst­föreningens verksamhet och intresseområden. Utbudet fylls på efterhand.

Vy över stad. Text med trygg stadsutveckling.

Trygg stadsutveckling

Målgrupp: Alla

Hyresgäst­föreningen tycker till om trygghet. Som ett led i vårt arbete med hållbar stadsutveckling fokuserar vi här på begreppet trygghet och vår syn på hur vi kan bidra till att skapa attraktiva och trivsamma offentliga miljöer.

Se filmen här: Trygg stadsutveckling

Bild på fyra föreläsare

Seminarium om marknadshyror i fyra städer - Vem vinner, vem förlorar? 

Målgrupp: Alla
Seminariet hölls den 24 mars 2021.  

Välkomna till ett samtal som tar avstamp i Hyresgäst­föreningens rapporter om marknadshyror i Göteborg, Malmö, Halmstad och Uddevalla.

Frågor som lyfts under samtalet är: Vad händer om Sverige beslutar sig för att införa marknadshyror? Vilka effekter får det för landets tre miljoner hyresgäster? Löser det problemet med bostadsbrist i våra städer? Hur påverkas ekonomin för landets kommuner?

Samtalet inleds med att Hyresgäst­föreningens chefsekonom Martin Hofverberg kortfattat presenterar innehållet i rapporterna. Moderator Caroline Szyber leder därefter ett samtal där Sandro Scocco och Fredrik Kopsch deltar i egenskap av ekonomiska experter.

Ta del av det inspelade seminariet här: Vem vinner, vem förlorar?

En ung och en äldre kvinna som tittar på varandra och skrattar.

Mångfald i folkrörelsen

Målgrupp: Förtroendevalda i Hyresgäst­föreningen

Filmad föreläsning med forskaren Anna Adeniji. Hon berättar om sitt forskningsprojekt i Hyresgäst­föreningen som resulterade i rapporten ”En folkrörelse för alla?” Föreläsningen är 33 min lång och innehåller fakta, tips och metoder för en mer inkluderande Hyresgäst­förening. 

Kursen hittar du på vår digitala lärplattform Lärkan

Studiehandledning: En folkrörelse för alla

Porträtt på Marie Linder.

Marie möter

Målgrupp: Alla

Se Marie Linders, Förbundsordförande Hyresgäst­föreningen, filmserie Marie möter där hon träffar och samtalar med intressanta personer. 

Se filmerna här: Marie möter

 

En färja i hamnen i Helsingborg

En kort presentationsfilm om Region norra Skånes kontor och staden Helsingborg.

Se den här

En kvinna som skrattar.

Stadsodling

Målgrupp: Alla

Vi älskar att odla! Hyresgäst­föreningen region Mitt presenterar Stadsodling, i samarbete med Sofia Tungfelt. Se hela filmen ”Stadsodling” här eller välj vilket avsnitt du vill se i vår spellista på Youtube.

Odlingskursen är lätt att följa och få smarta tips. Välj att odla på din balkong, i ditt fönster eller så odlar du utomhus. Möjligheterna är oändliga - du kan till exempel sätta upp en pallkrage på gården, kanske tillsammans med någon (på rekommenderat avstånd). 

Välj hur du vill se filmen här:

Stadsodling (30 minuter)

Stadsodling (30 minuter) Textad

Stadsodling spellistan (10st korta avsnitt)

Handledning för stadsodling

Kontakt

Porträttbild Carolina Nilestam

Carolina Nilestam

Utbildningssamordnare region norra Skåne

Skicka e-post