Information om cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre webbupplevelse och för att mäta hur webbplatsen används. Vad hanterar vi för data

Full fart på lekarna på lägret
Nils-Olof Larsson

Sommarens bästa vecka

Det är fredag och sista dagen på familjelägret. Bussen har kommit för att ta hem 30 killar, tjejer och föräldrar från Solgården och Hyresgästföreningens familjeläger. En liten kille i tio-årsåldern ser ut som ett åskmoln och går undan. - Han vill inte åka hem, säger en av ledarna. Han har haft ett bra läger!

Under sommaren har totalt 168 mammor, pappor och deras barn varit med på en veckas läger i samverkan mellan deras bostadsbolag och Hyresgästföreningen.

När våra ledare Amira, Madeleine, Samra, Abir, Frida och Benjamin får frågan hur det känns när de sista åkt ifrån Solgården, är de ganska så överens:
- Tråkigt!
- Misär...
- Vi vill verkligen inte sluta jobba med det här!

Utanför bussen, efter en vecka tätt tillsammans, blir det massvis med kramar innan avresan, de mindre barnen hoppar upp i famnen på ledarna och föräldrarna skrattar och ler.
- Vi har fått lära känna 168 härliga personer, säger Benjamin och Amira.
- Ja, varje vecka har varit som en loop, säger Madeleine: pirrigt på måndagen, lite prat och planering med regler på tisdagen...
- Och det peakar på onsdag – torsdag, ler Benjamin. Det är de roligaste dagarna!
- Och sen måste man skiljas från dem på fredagen, säger Abir lite nedstämd.

Ledarna har jobbat tätt tillsammans under sommaren och lärt känna varandra väl:
- Vi har verkligen känt stort förtroende för varandra, konstaterar Madeleine. Är en av oss ute och badar vet man att den personen har full koll.

När våra ledare får frågan vad de tar med sig är alla helt odelat positiva:
- För mig är det första sommarjobbet – och det är det bästa sommarjobbet också, säger Amira och det lyser om henne.

Ett av huvudsyftena med familjeläger var att Hyresgästföreningen ska kunna erbjuda mer för fler personer. Nu ville man ge en semestervecka i fin miljö med utvecklande aktiviteter, till familjer.

Det är många som inte har badat i sjön innan de kommit till lägret, några av mammorna fick åka ut med båt en eftermiddag – och det hade de aldrig gjort innan. Barn och föräldrar har varit med i lekar och andra aktiviteter med kropp och själ...
- Vi har kunnat ge många mycket nytt, och man får så mycket tillbaka, säger Madeleine. Vi har träffat en hel del riktiga guldklimpar som man kommer att minnas väldigt väl!