Boråsbild utan direkt samband med artikeln
Boråsbild utan direkt samband med artikeln

De objudna gästerna är borta

Att få in råttor i sitt hem är kanske något av en mardröm för alla. Det senaste åren har det inträffat på flera platser i regionen, som Borås och Falköping. Vår förhandlare Stefan berättar hur det gick i Borås, där det var lite speciella omständigheter.

Råttorna tog sig in, och sen var det svårt att bli av med problemet. Under tiden gnagde de sönder, skrämde barn och sprang i lägenheterna. Otäckt, och naturligtvis också en hälsorisk.

- När vi fick samtal från medlemmar kunde vi såklart hjälpa dem med hur man hanterar problemet gentemot sin hyresvärd, men också med en del andra tips, berättar Stefan. 

- När vi sen såg att hyresvärdens åtgärder drog ut på tiden och att det tog tid att komma tillrätta med råttorna gick vi in och begärde förhandling om att hyresgäster skulle få ersättning. 

Till slut hade man fått bukt med råttorna. Vid förhandlingsbordet kom man också fram till en mindre ersättning till de hyresgäster som hade anmält problem. Det blev upp till några tusenlappar till de drabbade.