svartmögel
iStock

Jag har mögel i sovrummet!

Vår medlem lät uppgiven i telefonsamtalet till vår juridiska rådgivning: "Jag har felanmält, men min värd gör inget åt att jag har mögel i mitt sovrum - jag kan inte sova där! Vad ska jag ta mig till?"

-Jag vågar inte sova i min säng - det är mögel i sovrummet! Så lät det när en av våra medlemmar ringde till rådgivningen. 

- Jag har felanmält flera gånger - vad ska jag göra? Jag kan inte sova där och det händer inget - hyresvärden gör inget åt det! 
- Ja, det var en bekymrad medlem, säger Hyresgäst­föreningens ärendehandläggare Sofia Engström som tog emot samtalet. Och rädd om hälsan såklart - så hon hade stängt igen sitt sovrum. Och nu hade det gått flera månader utan att det hänt något. 
 
Sofia tog kontakt med värden, påminde om ärendet och tryckte på hur situationen var för vår medlem. Då tog de till slut tag i frågan och efter några veckor kunde vår medlem åter använda sitt sovrum - utan att vara rädd för hälsan. 

- Det var hyresvärden som gjort fel, så vi krävde ersättning åt vår medlem – som kompensation för att hon inte kunnat använda hela lägenheten.

- Det slutade med att hon fick sin hyra nedsatt för en längre period – och hon var verkligen nöjd när allt löst sig!