Filmer
iStock

Filmer

Här hittar du filmer kopplade till Hyresgäst­föreningens verksamhet och intresseområden. Allt från bostadspolitik till gårdsodlingar och annat spännande. Utbudet fylls på efterhand.

LITA

Trygg stadsutveckling

Målgrupp: Alla

Hyresgäst­föreningen tycker till om trygghet. Som ett led i vårt arbete med hållbar stadsutveckling fokuserar vi här på begreppet trygghet och vår syn på hur vi kan bidra till att skapa attraktiva och trivsamma offentliga miljöer.

Se filmen här: Trygg stadsutveckling

Marie Linder förbundsordförande i Hyresgästföreningen.
Privat
Marie Linder uppmanar att inte ställa in utan att ställa om.

Marie möter

Målgrupp: Alla

Se Marie Linders, Förbundsordförande Hyresgäst­föreningen, filmserie Marie möter där hon träffar och samtalar med intressanta personer. 

Se filmerna här: Marie möter

Folkmassa i stadsmiljö
.

Mångfald i folkrörelsen

Målgrupp: Förtroendevalda i Hyresgäst­föreningen

Filmad föreläsning med forskaren Anna Adeniji. Hon berättar om sitt forskningsprojekt i Hyresgäst­föreningen som resulterade i rapporten ”En folkrörelse för alla?” Föreläsningen är 33 min lång och innehåller fakta, tips och metoder för en mer inkluderande Hyresgäst­förening. 

Kursen hittar du på vår digitala lärplattform Lärkan

Studiehandledning: En folkrörelse för alla

människor arbetar med blomlådor
Magnus Djerf
Tillsammans har hyresgästerna på Årstiderna nu ett tiotal odlingslådor.

Stadsodling

Målgrupp: Alla

Vi älskar att odla! Hyresgäst­föreningen region Mitt presenterar Stadsodling, i samarbete med Sofia Tungfelt. Se hela filmen ”Stadsodling” här eller välj vilket avsnitt du vill se i vår spellista på Youtube.

Odlingskursen är lätt att följa och få smarta tips. Välj att odla på din balkong, i ditt fönster eller så odlar du utomhus. Möjligheterna är oändliga - du kan till exempel sätta upp en pallkrage på gården, kanske tillsammans med någon (på rekommenderat avstånd). 

Välj hur du vill se filmen här:

Stadsodling (30 minuter)

Stadsodling (30 minuter) Textad

Stadsodling spellistan (10st korta avsnitt)