Bilden visar två personer som skrattar tillsammans  med ett litet barn.
Hyresgästföreningen

Kostnadsfri BoKvar-försäkring

I samarbete med Moderna Försäkringar har vi tagit fram en frivillig Bo-kvar-försäkring som hjälper dig att betala delar av dina boendekostnader vid arbetslöshet och sjukskrivning - och ger engångsutbetalningar vid kritisk sjukdom och dödsfall. Försäkringen gäller för dig som medlem i Hyresgästföreningen och för din partner som är skriven på samma adress.

Om Bo-kvar-försäkringen

Bo-kvar-försäkringen är kostnadsfri i 3 månader, både för nya och befintliga medlemmar i Hyresgästföreningen. 

Vad krävs för att försäkringen ska gälla för dig?

Du ska vara 18-70 år, folkbokförd i Sverige och ha en hyresrätt, bostadsrätt eller ägarlägenhet samt vara medlem i Hyresgästföreningen. Du ska inte ha beviljats sjukersättning eller aktivitetsersättning. Försäkringen kostar 99 kronor per månad och gäller även för din make/sambo (som är skriven på samma adress) under förutsättning att kraven uppfylls. Avslutar du ditt medlemskap hos Hyresgästföreningen avslutas även försäkringen hos Moderna Försäkringar automatiskt. Du ska även kunna uppge en mejladress till Moderna Försäkringar.

För att Moderna Försäkringar ska veta vilka medlemmar som är försäkrade delar Hyresgästföreningen ut personuppgifter till försäkringsbolaget.  Vill du som ny medlem inte att Hyresgästföreningen ska dela personuppgifter till Moderna Försäkringar kan du kontakta oss på telefonnummer 0771-443 443, inom en månad efter att du blev medlem.