Nya hyror hos Sandhultsbostäder och Toarpshus

Den 1 april höjs hyrorna hos Sandhultsbostäder och Toarpshus i Borås. Genomsnittlig höjning för Sandhultsbostäder är 3,7 procent och 3,8 procent för Toarpshus hyresgäster.

Räntor och kostnadsökningar har inneburit ovanligt höga krav från bolagen och tuffa förhandlingar. Vid inledningen av förhandlingarna ville Sandhultsbostäder få igenom en höjning med 5,2 procent och Toarpshus ville få igenom en höjning med 5,5 procent. För Hyresgäst­föreningen har det varit viktigt att nå överenskommelser som är långsiktigt hållbara för bolagen och deras hyresgäster.

– I en svår ekonomisk tid för både hyresvärdar och hyresgäster har vi nått lokala överenskommelser som innebär en skälig kompromiss mellan hyresgästernas behov och bolagens intressen, säger Stefan Lindborg, förhandlingsledare hos Hyresgäst­föreningen.

För ytterligare upplysningar:

Abdukadir Abdulle, förhandlare
Telefon: 010 459 14 59
E-post: abdukadir.abdulle@hyresgastforeningen.se

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
press.regionbask@hyresgastforeningen.se

Hyresgäst­föreningen är en demokratisk medlems­organisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.