Text från TT

Hyresgäst­föreningen uppmanar hela Sverige att trygghetsvandra i november

I november riktar Hyresgäst­föreningen ljuset mot trygghetsvandringar. Mot bakgrund av det tilltagande våldet och den otrygghet som slagit rot i många av våra bostadsområden uppmanar Hyresgäst­föreningen nu hela Sverige, från norr till söder, att trygghetsvandra med oss under hela november.

– Nu behöver alla goda krafter hjälpas åt för att skapa trygga områden. Att trygghetsvandra tillsammans är ett sätt att visa att vi sätter ner foten mot våldet och visar att vi är många som vill bidra till att skapa mer trygghet. I november kommer också vintermörkret vilket kan bidra till att många känner en extra otrygghet och olust inför att vara ute. Ju fler vi är som är ute och skapar trygghet genom trygghetsvandringar desto tryggare områden får vi. Då blir vi också fler som kan upptäcka saker som faktiskt går att åtgärda som trasiga lampor och bättre belysning, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgäst­föreningen.

Under november månad trygghetsvandrar hela Hyresgäst­föreningen från norr till söder och öppnar dörrarna till sina lokala hyresgäst­föreningar och bjuder in grannar och lokala aktörer att gemensamt trygghetsvandra i kvarteret.

– I över 100 år har Hyresgäst­föreningen funnits i bostadsområden i hela landet för att göra dem bättre och tryggare för alla hyresgäster. Det fortsätter vi att göra men vi behöver bli fler. Ju fler vi är som sluter upp mot våld och otrygghet desto tryggare bostadsområden får vi. Därför vill vi uppmana våra grannar, det lokala föreningslivet och alla goda krafter i vårt samhälle att sluta upp och trygghetsvandra tillsammans med oss under november, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgäst­föreningen.

Om Hela Sverige trygghetsvandrar:
Under november trygghetsvandrar hela Hyresgäst­föreningen. Från norr till söder öppnar vi dörrarna till våra lokala hyresgäst­föreningar och bjuder in våra grannar och lokala aktörer till en gemensam trygghetsvandring i kvarteret. Just nu är det extra angeläget, och vi uppmanar därför hela Sverige att komma och trygghetsvandra med oss. Läs mer om Hela Sverige trygghetsvandrar här.