Ett barn sitter på en kvinnas axlar och plockar äpplen.

Utbildningar för förtroendevalda

Här hittar du utbildningar som riktar sig till förtroendevalda i region Västra Sverige under våren 2024.

Om vår utbildningar

Våra utbildningar är kostnadsfria och på de utbildningar som sträcker sig över en heldag ingår också lunch och fika.  

Vi lägger ut kursprogrammet halvårsvis, men det kan tillkomma utbildningar eller ske förändringar löpande under året. 

En del utbildningar riktar sig till särskilda grupper. Det står då angivet under den aktuella kursen.

Om inget annat anges hålls utbildningen på Hyresgäst­föreningens regionkontor på Första Långgatan 17 B i Göteborg. Platsen kan komma att ändras och i så fall meddelar vi det senast en vecka före kursstart.  

Anmälan

Du anmäler dig till en utbildning via den länk som finns vid varje kurs. Senaste anmälningsdag anges vid varje utbildning nedan. 

Linnestaden Göteborg Sommar

BoDok Grund

Sitter du i förhandlingsdelegation och undrar vad det där BoDok är egentligen? Här har du chansen att lära dig mer om systemet som gör ditt förhandlingsuppdrag lite lättare! 

BoDok är ett verktyg för dokumentation och värdering av fastigheter. På den här kursen får du en grundgenomgång av verktyget. Vi går igenom dess innehåll och funktioner, varför det togs fram och vilka fördelar med att använda verktyget som finns. 

Vi kommer att arbeta praktiskt med övningsuppgifter och efter avslutad kurs finns möjlighet att få tillgång till systemet. 

När: 21 maj klockan 18.00-20.30, sista anmälningsdag 12 maj. 

Anmälan: Du anmäler dig via vårt formulär

balkonger

BoDok Fortsättningskurs

Är du redo att fördjupa dig i förhandlingsverktyget BoDok? Om du har gått BoDok Grund och fått mersmak så har vi en fortsättningskurs till dig! 

Vi börjar med en tillbakablick på grundkursen, därefter fortsätter vi med praktiska övningar. 

Tillsammans går vi igenom hur verktyget i praktiken används i förhandlingar. Genom praktiska moment kommer du att få lära dig hur du skapar olika typer av material; diagram, uträkningar, jämförelser, samt hur viktningen fungerar. När kursen är slut kommer du att vara en fena på BoDok! 

När: 28 maj klockan 18.00-20.30, sista anmälningsdag 14 maj. 

Anmälan: Du anmäler dig via vårt formulär

 

förtroendevalda i samtal

Kassör

Nu är det dags att bli den bästa kassör din styrelse har sett! Är du redo att lära dig mer om vad det innebär att vara kassör i din styrelse? Då är den här kursen för dig! 

Vi går igenom kassörens roll och vad det innebär att vara kassör i just Hyresgäst­föreningen. Du får praktisk kunskap om hur man bokför, lägger upp en budget och gör ett bokslut. 

Vi kommer också att gå igenom kassörens årshjul och det du behöver känna till för att lämna över ett bra underlag till revisorerna i slutet av året. 

Anmälan: Sista anmälningsdag är 15 maj. Kursen genomförs i tre moduler och du anmäler dig till alla tre via vårt formulär

Modul 1, 28 maj klockan 17.30-20.00
Modul 2,  4 juni klockan 17.30-20.00
Modul 3, 11 juni klockan 17.30-20.00