Kontor
Josefin Dejler

Hyresgäst­föreningen uppmanar fastighetsägare att följa Stångåstadens exempel i Linköping

Nu uppmanar Hyresgäst­föreningen i Linköping fastighetsägarna att visa stöd och förståelse för hyresgästerna. - Vi hoppas att de vill bidra och har efterfrågat besked om hur de ställer sig till vår uppmaning, säger Inger Borg, ordförande Hyresgäst­föreningen Linköping.

Tidigare har Hyresgäst­föreningen vädjat till landets fastighetsägare att tänka på den ekonomiskt svåra situation som hyresgäster kan drabbas av i samband med coronaviruset. I förra veckan lämnade Stångåstaden besked om att de ska ge alla sina hyresgäster rabatt på hyran under tre månader för att mildra konsekvenserna av coronakrisen.

I ett ytterligare brev till fastighetsägarna i Linköping uppmanar nu Hyresgäst­föreningen dem om att följa allmännyttans exempel.

I brevet står det bland annat:

”Det är många som drabbas av den pågående pandemin, och vi vill nu uppmana er att visa ert stöd och er förståelse för hyresgästerna. Följ Stångåstadens exempel. Lämna en rabatt på hyran under tre månader, gärna mer. Hjälp dem som hamnar i trångmål genom anstånd och avbetalningsplaner. Vi hoppas att ni vill bidra.”