Föreläsningsserie Miljömaxa din vardag!

Miljömaxa din vardag - en föreläsningsserie

Under våren 2022 bjuder Hyresgäst­föreningen in till inspirerande webbinarier om grön matlagning, smarta cykelfix och att odla där du bor!

Farbror Grön
Farbror Grön, Johannes Wätterbäck

Odla där du bor – 12 april 


Detta webbinarium riktar sig både för dig som redan är van att gräva lite i jorden, och för dig som vill veta mer. Välkommen på ett webbinarium med Johannes Wätterbäck – "Farbror Grön"! 


Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla. I föreläsningen "Odla där du bor" berättar Johannes hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Han varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept.


Datum och tid: Tisdag 12 april, kl 18:30–19:30 på Zoom 

 

Föreläsningsserie Miljömaxa din vardag!
Katarina Söderberg, stadsodlingsansvarig i Bostäder i Borås

Grönskande stadsodlingar – 26 april 

Välkommen till en föreläsning där Katarina Söderberg, stadsodlingansvarig hos Bostäder i Borås, berättar om hur hyresgäster och bostadsbolag kan samarbeta för att skapa grönskande bostadsområden.  

Katarina kommer bland annat berätta om kryddträdgårdar som skapar stolthet och gemenskap i grannskap, att blomsterodla tillsammans med barn och lieslåtter som bidrar till biologisk mångfald. Webbinariet riktar sig därför både till hyresgäster med gröna fingrar och bostadsbolag som söker inspiration.  

Datum och tid: Tisdag 26 april, kl 18:30–19:30 på zoom 

Portionen under tian
Ulrika Pousette
Portionen under tian, Hanna Olvenmark

Klimatsmart mat – 10 maj 


Är du nyfiken på att lära dig mer om vegetarisk mat som är bra för dig, planeten och din plånbok? Då är detta rätt webbinarium för dig!   


Hanna Olvenmark, även känd som “Portionen under tian”, inspirerar dagligen massvis av människor till att laga grön hälsosam mat genom sina uppskattade böcker och inspirerande sociala medier-konton.  I detta webbinarium fördjupar sig Hanna i sina hjärtefrågor och delar med sig av sina allra bästa tips om hållbarhet och matlagning i vardagen. Varmt välkommen! 
 
Datum och tid: Tisdag 10 maj, kl 18:30–19:30 på Zoom 
 

Cykelfix

Smarta cykelfix – 24 maj 


Att cykling är ett transportmedel som är bra både för hälsan och miljön är ingen hemlighet. Men i detta föreläsningsavsnitt djupdyker Miljömaxat i alla de mindre kända cykelfix som kan göra ditt vardagsliv med cykel så mycket enklare.

Föreläsningen kommer också ge tips om hur du och dina grannar kan gå ihop för att göra livet med cykel lättare, exempelvis genom cykelpooler. Vilken föreläsare som kommer hålla i webbinariet är inte fastställt, men en inspirerande såväl som informativ föreläsning utlovas! 

Datum och tid: Tisdag 24 maj, kl 18:30–19:30 på Zoom