Vuxna och barn krattar i en trädgård

Så kan du engagera dig

Vill du skapa trivsel, trygghet och gemenskap i ditt bostadsområde? Då kan du engagera dig i Hyresgästföreningen! På den här sidan förklarar vi vad det innebär att engagera sig och hur du kan gå tillväga om du vill skapa en förändring där du bor.

Vad innebär det att engagera sig i Hyresgästföreningen?

Att engagera sig innebär att du är med och utvecklar och skapar gemenskap i ditt bostadsområde. Genom ditt engagemang är du med och påverkar de bostadsfrågor som du brinner för. Oavsett vad du har för drömmar och ambitioner så finns det stora möjligheter att engagera dig på sätt som gör skillnad för dig och andra i ditt bostadsområde. Du kan bland annat:

Hur gör jag för att börja engagera mig?

  • Fyll i det här formuläret så kontaktar vi dig!
  • Du kan även kontakta Hyresgästföreningen där du bor för att se vilka möjligheter som finns till att genomföra det projekt som du önskar.

Vill du engagera dig som förtroendevald?

Som förtroendevald hos Hyresgästföreningen ser du till att medlemmarnas och hyresgästernas röster blir hörda. Det är ett ideellt arbete där du bidrar till att skapa trygghet, trivsel och gemenskap i ditt bostadsområde, kvarter eller stad. Du får även chansen att vara med och påverka bostadspolitiken i landet. Låter det intressant? Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att bli förtroendevald.

Vad gör man egentligen som förtroendevald?

Här berättar Cecilia Petersson som är förtroendevald hos Hyresgästföreningen i Helsingborg, om vad det innebär att vara förtroendevald och hur du engagera dig på olika sätt beroende på tid och intresse.

Blockerat innehåll.

Detta innehållet blockeras av dina cookies-inställningar. Användning av cookies