Fotograf: Nils-Olof Larsson
Fotograf: Nils-Olof Larsson

Tidaholms Bostads AB vill höja hyrorna med 6,47 procent.

På Hyresgäst­föreningen förbereder man sig på tuffa förhandlingar efter att ha mottagit Tidaholms Bostads AB:s krav på att få igenom hyreshöjningar på 6,47 procent.

Kommunägda Tidaholms Bostads AB har aviserat att man vill höja hyrorna för 291 hushåll med 6,47 procent från den 1 april och hänvisar till de ökade kostnaderna som bolaget har drabbats av. Motparten Hyresgäst­föreningen anser att kravet är väldigt högt och deras förhandlare, Håkan Skött, understryker att det inte är aktuellt att träffa en överenskommelse på en så hög nivå.

– Det är ett väldigt högt yrkande med tanke på alla andra kostnadsökningar som drabbar hyresgästerna.

– Vår uppgift är att få till en överenskommelse som blir skälig för hyresgästerna och samtidigt tillåter bolaget att underhålla fastigheterna vilket också är bra för de boende. Men vi kommer inte acceptera en hyreshöjning som är högre än vad som är absolut nödvändigt.

För en genomsnittlig tvåa på 60 kvadratmeter skulle bostadsbolagets krav innebära en höjning med 341 kronor i månaden.

 

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
press.regionbask@hyresgastforeningen.se

 

Hyresgäst­föreningen är en demokratisk medlems­organisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.