Alla ska trivas här

Trasigt räcke på lekställningen, sand som det inte går att göra sandkakor av i sandlådan och få sittytor på en stor gård. Sara och den lokala hyresgästföreningen på Öster i Landskrona har bestämt sig för att förbättra den gemensamma gården för både de stora och de små.

– Alla ska trivas med att bo här och vi ska kunna använda gården tillsammans. Här ska alla kunna umgås med alla, utan att det bildas grupperingar, säger Sara Bengtsson som är ordförande i den lokala hyresgästföreningen Hägern.

Speciellt barnen är viktiga, menar Sara.

– Barnen är väldigt aktiva och hjälper till att städa på gården till exempel. Det handlar om att barnen också ska få något tillbaka, att ge dem en bra uppväxt på gården.

Det trasiga räcket lagades snabbt efter att foton hade skickats till hyresvärden och ny sand till sandlådan är på gång. Önskemålet om fler sittytor och en grillplats har Sara tagit upp på möten med representanter från bostadsbolaget, som nu har gått med på att fixa detta!

– Vi är väldigt drivande i styrelsen och har en fantastisk sammanhållning på gården. Vill man förändra något är det bättre att vara fler!

Foto: Maria Ploberg

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.