Gympa satte fart på området

Gemenskapen är stor bland de boende i området utanför Hudiksvall. I de 50 lägenheterna bor mest pensionärer och studenter. Här bjuder hyresgästerna gärna varandra på kaffe, grillar korv, samtalar.

Ett tiotal boende brukar sitta ute – ”om sola skiner” – och umgås. En del äldre som är rörelsehindrade har dock svårt att ta sig ut för egen maskin.

– Då hjälper vi dem, förklarar Karin, ”hustomte” i området.

Läs mer

Men den lokala hyresgästföreningen har lagts ner, verksamheten har försvunnit.  Karin lät sig inte nöja utan tyckte att de boende i alla fall borde röra sig lite mer. Eftersom hon har ansvar för lokalen i området drog hon igång ”sitt- och skuttgympa”.

– Ja, de äldre sitter och barnen skuttar! förklarar hon med ett skratt.

Gymnastiken sker till musik och när det blir en tryckare reser sig även de äldre. Under sommaren är det uppehåll men till hösten är det dags igen. Och nu blir det kanske åter en lokal förening i området – tack vare gympan.

– Ja, jag har några intresserade och kanske blir det en ny styrelse, förklarar Karin som även är aktiv i föreningsstyrelsen för Hudiksvall med omnejd.   

Snart blir det säkert mer verksamhet  – men gympan, den verkar ha kommit för att stanna.

Vill du också göra skillnad?

När du engagerar dig i Hyresgästföreningen kan du verkligen göra skillnad och förbättra både för dig själv och för andra hyresgäster.